Концертът в Куманово

На 7 септември 2014 в 21.00 часа на Градския площад в Куманово се проведе Големия рок концерт на победителите в Rock’n Pop the Borders.

В изявата участваха наградените групи от България и Македония, както и някои от финалистите в състезанието за младежка авторска рок песен Rock’n Pop the Borders: Enkhaosment, Chainsaw Babies – България и TV Rage, Vizija, Polemique r Problem Solved – Македония. Гости на вечерта бяха: Рок Балет Денс студио МАК и “македонската рок легенда” Симеон Иванов Канго (член на македонската част от журито). Водещ на концерта бе Марко Новески.  

Приятелите от телевизия “Златен канал” направиха репортаж, който предава в картина и звук атмосферата от събитието. Дори да не знаете македонски, най-малкото, можете да усетите настроението:

 

Rock’n Pop the Borders е съвместен проект на сдруженията “Партньори – Дупница” и Регионален център за устойчиво развитие – Кратово. Той е финансиран от Европейския съюз посредством Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. 

Концертът в Куманово е финалният етап в изпълнението на проекта Rock’n Pop the Borders, като цели да популяризира и подкрепи младите таланти от двете страни в представянето на тяхното творчество. Очаквайте документален филм за събитието.

В надпреварата за най-добра авторска младежка песен на група, започнала на 12 май 2014 година, взеха участие 25 групи от България и Македония на възраст от 13 до 25 години.