АНЕЛИЯ ДОШЕВА

aneliaЛицензиран филмов и музикален продуцент – Национален филмов център и Министерство на културата. Има 32-годишен опит като телевизионен журналист и телевизионен критик, сценарист на документални филми и телевизионни предавания, продуцент и организатор на национални и международни културни събития  и ПР – кампании. Член на Съюза на българските журналисти, на Международния съюз на журналистите, на  Профон и Музикаутор. 19 години ръководи продуцентската компания „Едита Груп” ООД.

С нейното име са свързани националните кампании: „НАКЪДЕ ВЪРВИМ, НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?” – с участието на популярни рок и поп изпълнители, и групи: Милена Славова,  Б.Т.Р.,  «Сигнал», «Дюн»,  Благовест Аргиров, Васко Кръпката и др. посветена на духовното оцеляване на нацията. „ТЕСТ ЗА ЧОВЕЧНОСТ“ – в партньорство с рок групата Б.Т.Р за информиране на обществеността по проблемите на наркозависимостта и СПИН. Песента «Спасение», която се превърна в химн на младите хора в България, е плод на този творчески проект:

„СПОРТЪТ СРЕЩУ ДРОГАТА” – Национална кампания за превенция на наркозависимостта сред младите  хора с артистичната подкрепа на Аня Пенчева, Николай Сотиров, Дони и Нети, Б.Т.Р. , Ирина Флорин, Спенс…
„ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ И ДУШИТЕ СИ”  -    Национална кампания, посветена на нарастващите екологични     проблеми в България с участието на известни поп и рок     изпълнители и групи, и младежки танцови формации.
Анелия Дошева е вдъхновител и автор на фестивалите:
„МЕЖДУ ТРИ ПЛАНИНИ” – Международен фестивал  за утвърждаване и популяризиране на  исконните български традиции, уникален фолклор и обичаи. с над 10 годишна история и участието на около 1500 танцьори, певци и инструменталисти, групи и формации от цялата страна и съседните балкански страни.
„ЗЛАТНА МЕСЕМВРИЯ”  – Проект в подкрепа на българската популярна авторска музика с конкурсен характер, който дава шанс на млади и утвърдени артисти да стъпят на една сцена.

Нейно дело са документалните поредици:
„ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА НА БЪЛГАРИЯ” -   Представяне на български творци с принос в световната културна история чрез документална филмова  поредица  за изтъкнати певци, музиканти, писатели, актьори, художници /Гена Димитрова, Минчо Минчев, Теодосий Спасов, проф. Марко Семов, проф. Васил Инджев…/ Филмите са носители на най-високите отличия от международни и национални фестивали. „ОТКРИЙТЕ ТАЗИ ЗЕМЯ ” – Проект за представяне на България чрез многобройните таланти в различни видове изкуства – музика, танц, слово.
Тя е автор и на PR КАМПАНИИТЕ:  БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ – ЕДНО ОТ НОВИТЕ СЕДЕМ ЧУДЕСА НА СВЕТА

„ДА ИЗБЕРЕШ ЖИВОТА” – PR кампания за профилактика на атеротромбозните заболявания с участието на Йосиф Сърчаджиев и водещите специалисти проф. Иван Миланов и проф. Параскева Стаменова ; „ ФОРМУЛА ЗА ЖИВОТ“ – за демографския срив и ефективността на метода „ин  витро”