Не вели ми здраво, бенд „Revenge”, Крушево, Македониja

RevengeБендот ‘’Revenge’’ е формиран во 2011 г. во Крушево и брои четири члена :

  • Велко Николоски (24) – гитара и вокал
  • Михајло Куртески (19) – бас гитара
  • Тошо Љуца (22) – соло гитара
  • Благојче Нанески (22) – тапанар

Бендот во своето постоење има настапувано по Крушевските кафе барови, бројни фестивали на територија на општина Крушево и сл. Бендот нема издадено свој авторски материјал , и ова е нивна прва песна со која ќе се претстават пред јавноста .

Песната е насловена ‘’Не вели ми здраво‘’,

Музиката, текстот и аранжманот се на Велко Николоски.

Вкупно добиени гласови: 488