Electrify, бенд “Simai”, Софија, Бугарија

SIMAISimai е формирана на 12 февруари 2013г. Се определуваме како Rapcore/Nu-metal бенд. Активно свириме во Софија и Пловдив. Тежнееме на компонирање авторска музика. На концертите свириме и кавери на Limp Bizkit, Soulfly, Korn, P.O.D., Hed PE. На конкурсот “Голямо Mеждучасие 5″ го освоивме 2-то место со песната „Crhyme“. Подготвуваме LP со идеја да содржи 11 авторски нумери. Може да слушнете аудио записи во живо изведени на нашиот Soundcloud профил – https://soundcloud.com/simai-band и на Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCXkS2bAnVMTHR1AjxwbKElw

Групата е составена од:
• Андреј Андров 18г – Бас
• Александар Миладинов 18г – Гитара
• Георги Чунчуков 16г – Тапани
• Калофер Михов 18г – Вокал
• Генади Михов 19г – Гитара/ Вокал

Се што работиме, можете да слушнете и видите на: https://www.facebook.com/simaiband. Гордееме се со нашите песни кои можете да слушнете тука.

Во Rock’n Pop the Borders ја претставивме Electrify – музика, текст и аранжман на Simai.

 

Вкупно добиени гласови: 256