Cannot Heal, група “Power Enslave”, Русе, Бугарија

PE_fonГрупата е формирана во зимата 2012 година од Калојан (16г. вокали, гитара) и Момчил (15г.ударни) Итови + Румен (15г.бас гитара, вокали) и Даниел (16г. гитара) Нејкови. Сецифичнота за нас е дека сме 2 пара браќа и се познаваме од мали, а тоа уште послино не поврзува како музичари.  Составот се нема променувано. До сега групата има 5 авторски нумери. Имаме свирено на  два фестивала во Русе. Имаме поминато низ сите русенски клубови и со нетрпение чекаме да се појавиме и во друг град! Нашите авторски нумери можете да ги слушнете на: https://soundcloud.com/kaloyan-itov/enslaved/s-uZjm6

Во Rock’n Pop the Borders ја претставивме својата нова песна ”Cannot Heal”.

Музиката, текстот и аранжманот са на целата група -  „Power Enslave”

Вкупно добиени гласови: 271