Bury me, група “Sunday”, Софија, Бугарија

SUNDAY

Група Sunday е формирана во почетокот на март месец 2012 година. Групата регистрира учество во натпреварот Rock’n Pop the Borders на 4 јуни 2014 во состав: Ајсел Карадайъ, 18г. – вокал; Здравко Крстев 18г. – гитари; Христо Кенаров 19г. – тапани и Васил Андреев 17г. – бас.

Во натпреварот  ја  претставија песната “Bury me”, по музика и текст на Ајсел Карадайъ и аранжман на групата. Песната доби вкупно 174 гласа во онлајн гласанјето на публиката меѓу 16 јуни и 16 јули 2014 година.

Во моментов немате пристап до песната Bury me на групата  ”Sunday”.  Истата  беше симната од платформата на Натпреварот на ден  30.07.2014 година по  инсистирање на Ајсел Карадај, автор на музиката и текстот.
Водени од желбата оваа платформа да биде сцена наменета за млади автори, кои  сакаат да учествуваат на неа, организаторите на Rock’n Pop the Borders  одговорија позитивно на молбата од групата “Sunday ” и посакаат успех на групата.