The Unsung, група “Feast of Insanity”, Пловдив, Бугарија

FEAST OF INSANITYГрупата е формирана на 07.09.2013 год.,  иако самата идеја за групата датира 2-3 месеца претходно.  Формирана е од Љубослав Арабаџиев (гитара) и Јордан Велков (бас).  Двајцата решават да му предложат на Георги Маринов (гитара) да се приклучи во преоктот и тој со радост прифаќа. Подоцна, момчињата дознааваат за нивен познајник кој свири тапани и одлучуваат да го вклучат во игра. За жал не успеваат да работат со него  и барањето продожува. Во тоа време го наоѓаат својот прв вокалист,   Христо Дачев, но текот на околнистите води кон неуспешна соработка и со него.
После долго барање на местото доаѓа  Едиз Реџепов, а Василиј Атанасов е новото лице зад микрофонот. Неколку месеци откако составот станува полн, следува и првото учество на бендот на концерт. Во тоа време се случува да Василиј има здравствени проблеми заради кои не може да учествува на концертот. По молба на бендот до Џорџо Сапутели, тој неволно прифаќа и го заменува на нивното прво учество, за да подоцна и официјално се присоединува на групата.
Не после долго време, групата одлучува да започне усрдна работа на авторски материјал, но открива дека нешто им недостасува за таа цел. Па таака, се разделуваат со тапанарот и го заменуваат со нов  – Владимир Волоштук.
„Feast of Insanity”  го определува својот стил како металкор со деткор елементи. Во моментов сеуште експериментираат и го бараат идеалниот звук,  кој ќе им одговара.  Имаат желба да звучат потешко и истовремено да звучат различно од она кое може да се слуша секој ден.

Во „Feast of Insanity” членуваат:

  • Георги Маринов, 16, гитара
  • Љубослав Арабаџиев, 15, гитара
  • Јордан Велков, 15, бас
  • Џорџо Сапутели, 21, вокали
  • Владимир Волоштук, 15, тапани

Горди се на своите песни:

„Sanctimonious”( Љубослав Арабаџиев, Георги Маринов и Јордан Велков, Џорџо Сапутели, група Feast of Insanity), „Psychology of Burning „ (Љубослав Арабаџиев  и Георги Маринов, Џорџо Сапутели, група Feast of Insanity), „An Oath to the Forsaken” (Љубослав Арабаџиев , Џорџо Сапутели, група Feast of Insanity), „Collapsing” (Љубослав Арабаџиев , Џорџо Сапутели, група Feast of Insanity).

Можете да ги видите и да се поврзете со нив на: https://www.facebook.com/FeastOfInsanity?ref=br_tf

Во Rock’n Pop the Borders „Feast of Insanity”  ја претставиjа „The Unsung”

Музика: Љубослав Арабаџиев, Владимир Волоштук

Текст: Џорџо Сапутели

Аранжман:  група „Feast of Insanity”

 

Вкупно добиени гласови: 417