Losing control, група “After Midnight”, Асеновград / Пловдив, Бугарија

After-MidnightAfter Midnight е бугарска рок група, која прави авторски песни и композиции. Создадена во текот на 2011, групата минува низ различни стилови, развивајќи сопствен After Midnight стил со распознавачки вокални линии и мелодични гитари врз рув-ориентиран, здрав ритам. Првиот авторски албум “My Deepest Secret” беше претставен на 21 февруари на концерт во Пловдив. Песните, со кои се гордееме се: „Без Теб”, „Lets get it on”, „Move on”, „I need you”, „Wake me up” и „Now I fall”. Некои од нив можете да видите тука.

Во групата сме:

  • Димитар Пенчев – 21 – Тапанар
  • Георги Паунов – 25 – Вокал
  • Георги Аргиров – 25 – Бас
  • Георги Ковачев – 24 – Гитара

Повелете кај нас на: https://bg-bg.facebook.com/AMBandOfficial

Во Rock’n Pop the Borders ја претставивме „Losing Control”.

Музика, текст и аранжман : After Midnight

 

Вкупно добиени гласови: 311