Love Lies Bleeding (Amaranth), група “As Orchids Wither”, Пловдив, Бугарија

Orhids WitherНие сме металкор група формирана на 02.03.2014. Зад себе имаме 4 концерта од кои еден со дет метал титаните дет титаните Enthrallment, а другиот со Above Us The Waves од Грција!  Имаме издадено 2 авторски песни на интернет,  кои се дел од нашето 1-во  EP. Тоа ќе биде проследено од 2-ро EP, кое ќе излезе кон крајот на оваа или почетокот на идната година. Много се гордееме со нашата песна „Perfection Of Tragedy„ – музика, текст и аранжман -  групата. Во неа сме:

  • Giorgio Saputelli 21 – vocals
  • Krum Draganov 20 – guitar
  • Vladimir Voloschuk 15 – guitar
  • Alexander Gyoshev 17 – bass
  • Stoyno Angelov 17 – drums

Можете да не видите на: https://www.facebook.com/pages/As-Orchids-Wither/809643159061879

Во Rok’n Pop the Borders  ја претставивме нашата  авторска песна ‘Love Lies Bleeding (Amaranth)’.

Музика, текст и аранжман: As Orchids Wither

 

Вкупно добиени гласови: 567